Close

Får jag lov att presentera …

… mig själv. Jag heter Jenny, jobbar som förlagsredaktör, bor i Stockholm med två katter, en bebis och min kille. Under större delen av 2018 är jag föräldraledig.

Det känns som att jag så här i första inlägget borde tala om varför jag startat en blogg, och egentligen också varför jag inte bloggat tidigare. För mig är båda sakerna viktiga nämligen. Jag gillar att skriva och redigera text (tur, eftersom det alltså är mitt jobb) och efter ett par månaders föräldraledighet insåg jag att en blogg är ett bra ställe att pyssla med det, nu när jag inte gör det på jobbet varje dag. Plus att jag känner mig lite ensam här hemma, och att skriva/blogga är lite som att prata med någon, ett sätt att formulera sina tankar. (Nu kanske nån invänder: “Men du är ju inte ensam, du hänger ju med bebisen??” Jo, hon är världens gulligaste och jag dör lite varje gång hon ler osv. men hon är alltså bara två månader just nu, hon förstår inga skämt och pratar hellre med random taklampa än med mig.)

Och anledningen till att jag inte bloggat förut? Jo, varje gång jag tänkt tanken har nästa tanke varit antingen “vem fasiken skulle vilja läsa det?” eller “men gud jag kan ju ingenting om bildredigering, pop3, seo m.m., hur gör man?”. De tankarna finns fortfarande där, kanske påtagligare än någonsin, men när jag insåg att det bara var dem som hindrade mig, då bestämde jag mig för att i alla fall testa. Jag hörde Annika Norlin säga i en intervju nån gång att om ett uppdrag inte verkade kul, då tillät hon sig själv att tacka nej. Men om hon ville banga något som verkade roligt bara för att det var läskigt, då tvingade hon sig att göra det ändå. Låter som en väldigt bra filosofi, som jag ska försöka leva lite mer efter.

Hej för nu cyberspace, vi hörs snart igen!

Jenny bild

 

2 thoughts on “Får jag lov att presentera …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest