Close

Hur få bebis att sova hela natten?

Det måste vara min vanligaste sökfras på Google just nu. “Hur få bebis att sova hela natten?”

För är det något jag blivit besatt av sedan jag fick barn så är det sömn.

Min egen. Barnets. Min killes.

Eftersom både Mark och jag haft sömnproblem i perioder pratade vi rätt mycket om sömn redan innan bebisen kom.

Men nu …

Vi pratar om det vid frukosten, över middagen, jag mejlar honom långa artiklar från forum och bebissajter (som jag misstänker att han aldrig läser) och innan vi lägger oss hinner vi prata om det en gång till.

Hur sov du, hur sov bebisen, när somnade hon första gången, la du ner henne eller vaggade du henne till sömns, bytte du blöjan, varför inte, åt hon mycket?

Under mina nätter försöker jag lägga på minnet det som jag vet att Mark kommer att fråga om imorgon. Viktigast att komma ihåg är hur länge bebisen sovit i sträck, och mellan vilka klockslag. Funderar varje natt på om jag borde skriva upp det men kommer fram till att jag inte orkar och att jag nog kommer ihåg det ändå.

På morgonen kommer jag inte ihåg.

Ibland drömmer jag att jag vaknar och kollar på klockan. Det är alltid önskedrömmar om att ha sovit länge, för när jag vaknar på riktigt är klockan aldrig lika mycket som i drömmen.

En gång frågade jag Mark mitt i natten: “Ammar jag nu?”

“Eh, nej. Jag har bebisen”, blev svaret.

Allt blir så luddigt på natten.

Och PS. Den här bebisen kommer nog vänta ett tag med att sova hela natten.

Sova bild

Du kanske också gillar:

Höstblåsor

När bebisen fick en säng

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest