Close

Påskpynt eller glad jävla heteropåsk

Så här går det till när vi påskpyntar hemma hos oss:

Jag går ner till källarförrådet och passar på att bära ner julgransfoten som stått i hallen sedan januari.

Jag öppnar lådan med jul- och påskpynt som turligt nog står lättåtkomlig.

Jag rotar fram mina två högt älskade trätuppar.

Jag tar med dem upp till lägenheten och ställer dem på en hög med böcker.

Så var det klart och påskfriden kan infinna sig.

Vi, precis som de flesta andra heteropar jag känner, har uppenbarligen en rätt sned ansvarsfördelning kring vissa hushållssysslor. I det här specifika fallet finns det dock en anledning. Jag älskar påsken, medan det för M inte är större än pingst, kristi himmelfärd och alla de där andra låtsas-högtiderna.

Samtidigt är det ju lite det som är grejen. Det finns alltid en anledning. Alltid ett bra skäl till att män inte kan vara föräldralediga, vabba, plocka fram påskpynt, lucianattlinnen och binda midsommarkransar. De har för hög lön, för låg lön, har inte intresset, tycker inte det är viktigt, var upptagna av annat, glömde och var inte så bra på det helt enkelt. Om det inte fanns så många bra skäl hade det väl inte varit så rackarns svårt att leva jämställt?

Och av någon anledning blir det aldrig så tydligt som vid högtider (se pyntproceduren ovan).

Nästa år hoppas jag få se M rota fram tupparna, och kanske till och med måla ett ägg eller två tillsammans med Märta. Under tiden tänker jag skriva väldigt viktiga blogginlägg och smygbörja på påskgodiset.

Glad påsk bild

Glad påsk!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest