Stäng

Barnvagnsbio – så funkar det

Är inte bio med en bebis det mest enerverande man kan tänka sig?

Nej då, det kan vara riktigt mysigt – men det finns några saker man bör undvika, och ett par lärdomar jag vill dela med mig av.

Här kommer därför en liten guide. Jag ger er: Barnvagnsbio – så funkar det.

På väg till bio bild

(Sammanbiten pga detta ägde rum i mars.)

Johanna och jag bestämde oss för att ta med knoddarna och se Lady BirdBio Rio. De har barnvagnsbio en gång i veckan, på tisdagar vanligtvis. SF har barnvagnsbio flera dagar i veckan och verkar ha samma upplägg som Bio Rio, så kika in hos dem också om du inte har nära till Hornstull.

En viktigt att känna till om barnvagnsbio: Man får inte ta in barnvagnen i salongen. Tänk brandsäkerhet osv. Däremot får man ta in själva insatsen om man vill, och lämna underredet i foajén eller ute på gatan.

Bion började klockan elva och vi siktade på att vara där en halvtimme innan. På vägen dit gottade vi oss i hur tidiga vi var. Så himla skönt att kunna välja platser, slippa köa, hinna amma och sånt innan filmen börjar.

Kanske kommer vi vara först av alla spekulerade vi självgott.

Laughing so hard GIF

Så var INTE fallet. När vi kom fram var foajén proppfull av bebisar i selar, bebisar i barnvagnsinsatser och bebisar i overaller.

När vi trixat oss ur våra egna blöta ytterkläder, köpt biljetter, tappat bort en skötväska och hittat den igen upptäckte vi att maxantalet för barnvagnar inne i själva foajén redan var uppnått.

Jag hade Märta i sele men Johanna hade barnvagn och hade glömt hänglåset hemma, så det var bara att klä på sig och gå ut i regnet och gömma underredet ute på gatan. Det tog en stund men sedan smälte det rätt bra in bland alla andra barnvagnschassin längs med trottoaren.

När vi väl slog oss ner i salongen var det ynka fyra minuter kvar tills filmen började, så det var tur att vi var ute i god tid. (Tips!!)

Men från och med där gick allt som en dans.

De säljer inte ut hela salongen när det är barnvagnsbio så det var lätt att hitta bra platser. Eftersom det var glest i salongen kunde man ha sin vagnsinsats på platsen bredvid sig, och fick plats med skötväska också. Det var dessutom skönt att det var lite utrymme till nästa sällskap, så man slapp ha någon annans skrikande bebis i örat.

Längst bak i salongen fanns micro och skötbord, och belysningen var behaglig men långt ifrån så dämpad som normalt på bio.

Visst hörde man bebisar gnälla, men konstigt nog blev det inte det inferno som man kanske hade kunnat föreställa sig. Blev bebisen skrikig kunde man ställa sig i gången och vagga, eller gå omkring längst bak om man ville. De som satt längst bak och längst fram hade satt sina bebisar på filtar på golvet. Hög mysfaktor!

Mitt i filmen var det paus så man kunde gå på toa, byta blöja och köpa ostmacka i kaféet.

Så för att sammanfatta: ta med ett lås till barnvagnen eller skippa vagnen helt. Var ute i god tid och hitta en bra plats i salongen att boa in dig och bebisen på så är barnvagnsbio sjukt drömmigt. Plus! Gillade Lady Bird skarpt.

Hej för idag!

Du kanske också gillar:

Pekböcker, boktips för bebisar

Världens skönaste förlossning?

Mammamage – vilket hån

Gif via Giphy.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Pin It on Pinterest