Close

Mammamage

De sa: Det är viktigt att stärka magen efter en förlossning. Annars kan man skada sig.

De sa: Det är viktigt att göra det i långsam takt så inte magmusklerna går ihop fel.

De sa: Ladda ner appen Mammamage.

Lyssnade jag? LYSSNADE jag??

Ja, jag gjorde faktiskt det den här gången.

För är det någonting jag har respekt för så är det magmuskler. Tydligen.

Jag laddade ner den jäkla appen. Bara för att upptäckta att övningarna är indelade i nivåer. Man kommer åt fyra övningar på den första nivån, och för att komma åt fler måste man göra dem åtta gånger. Sen kan man låsa upp nästa nivå, med fyra till övningar. Och så vidare. Det var bara det att de första övningarna var så infernaliskt tråkiga.

Vilket ondskefullt sätt att reta en nyförlöst på.

Sedan kom jag på att man kunde fuska. Jag började sätta mobilen på ljudlös, starta träningsprogrammet och lägga mobilen i fickan. Bara för att upptäcka att nästa nivå var lika tråkig den. Så jag fuskade mig igenom den också. Och nästa.

Nu har jag lagt ner appen helt. Men jag gör faktiskt de övningar som jag gillade. Plus knipövningarna ibland, även om de måste räknas till kategorin stentråkiga. Men jag tror jag blir starkare. Det känns bra.

Men allvarligt talat, och rätta mig om jag har fel: Om den här appen hade riktat sig mot män, hade man låst övningarna då eller förutsatt att användaren själv skulle kunna ta ansvar för att lägga upp sin träning? Alla kroppar är ju olika. Vissa testar appen en vecka efter förlossningen, andra ett år efter förlossningen. Varför skulle alla användare ha behov av exakt samma övningar, i precis lika många set?

Nä, nu ska jag och min fortfarande svaga men mysigt mjuka mammamage ta oss ner till BVC. Och knipa lite på vägen kanske.

Hej för idag <3

mammamage bild

Du kanske också gillar:

Hur få bebis att sova hela natten?

Knytblus för Sara.

4 thoughts on “Mammamage

 1. SJUKT TRÅKIGA! Har satt igång övningar och låtit mobilen ligga på bordet när jag käkar. Fast jag kom inte på den genialiska idén att stänga av ljudet…

  Ps. Har ”I love dick” liggandes utan att ha läst. Har bara läst gott om den (säger läst, för känner ingen som ens hört talas om boken) så ska bli intressant att se hur den är. Trodde jag skulle läst den by now, har en kollega som inbillat mig att man har så sjukt mycket tid när man sitter och ammar 🤔 Känner inte igen mig. För övrigt så brukar jag tänka att de där som sitter längst fram med sina välfriserade hår och coola brillor bara kör en kejsarens nya kläder.

  1. HAHA skönt att höra att jag inte är ensam om att fuska i mammamage!

   Och NEJ, ingen lästid när jag ammade heller, eller nu när jag matar med flaska. Behövde händerna till annat, typ hålla i bebisen. Däremot kan jag lyssna på poddar och kolla på Netflix. Vad brukar du göra medan du ammar?

   Tala gärna om vad du tyckte om I love Dick sen, så kul att höra andras åsikter om den.

 2. Kollar typ vadsomhelst inom räckhåll och har dåligt samvete för att jag inte läser istället.

  Ett tag vettig serie, typ Rita. Fick tips att det skulle vara en kickassbrud, bra serie för feminister. Och det är mycket som är bra, samtidigt så är det en del jag inte alls tycker är feministiskt, bara egoistiskt. Har du sett den? När den tog slut blev det allt från Plus till Youtube-klipp om smink.
  Funderar på att återaktivera hbo för att kolla om sex & the city.
  Borde lyssna mer podd! Postpatriarkatet ibland, Mia & Klara för länge sen. Har du tips?
  Will do!

  1. Känner inte till Rita, men kanske borde ge den en chans. Jag har själv fått tips om att Younger ska vara bra men inte sett än. Finns att streama på TV4 tydligen. Annars har jag kollat på The end of the f**king world och Mad Men på Netflix. The end … var svinbra, rekommenderar verkligen. Poddar: Har just upptäckt En varg söker sin podd, typ sist i Sverige. Älskar den! Lyssnar också en del på P1 i SR-appen, typ Kropp och själ, Meny, Stil, Spanarna, Medierna och Konflikt. Förlossningspodden gillar jag också, kanske ännu mer nu efter min egen förlossning då jag inte skräms upp av läskiga historier, Creepypodden om man gillar spökhistorier och Invisibilia om typ psykologi på ett lättsamt och smart sätt. Ska testa Postpatriarkatet, kände inte till den, tack för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest