Close

Blank

Men alltså yay, äntligen peppiga nyheter i kulturdelen: Hur spännande med NRK:s nya serie Blank?!

Den beskrivs som det nya Skam för alla som saknar serien, det vill säga majoriteten av Skandinaviens befolkning väl?

Någon beskrev målgruppen som 19-åringar, men är det nånting vi lärt oss av Skam så är det väl att åldern på kakaktärerna inte behöver sammanfalla med åldern på tittarna (vilket alla som älskar YA predikat länge).

Och japp, det osar verkligen av Skam om det. Karaktärerna finns att följa på Insta, korta klipp och chattar läggs upp kontinuerligt, och av klippen att döma är berättandet likt det i Skam. Långa scener som får ta tid, blickar som bär mycket mening, trevande konversationer och karaktärer man genast tror (önskar!) är ens egna vänner.

Ella och Susanne har gått ut gymnasiet, de delar lägenhet, Ella missar deadline för att söka till högskolan, och så finns det ett par snubbar med i leken också, bland annat Mats. Mycket mer än så har jag inte lyckats fatta än.

På söndagar kommer hela avsnitt, och teve-våren är definitivt räddad <3

Ps. Är det pga att jag blivit gammal som jag inte riktigt pallar kolla på de korta klippen kontinuerligt utan mer än gärna väntar till söndagarna? Mvh Tant

Blank

 

2 thoughts on “Blank

  1. Hade missat detta, spännande!
    Nej nej, det är för att de korta klippen riktar sig till människor med kort attention span, avsnitten de som klarar hålla fokus mer än två minuter. Har inget med ålder att göra, bara olika personlighetstyper. Inkluderande liksom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest