Stäng

En (skamsen) shopaholic i Globen

Jag skrev ju tidigare i veckan om Marks födelsedag, och att jag gav honom en bok i present.

Vad jag utelämnade då, var hur jag i värsta shopaholicstil gick loss ordentligt och köpte massa grejer till mig själv samtidigt som jag letade efter något till honom. (Vilket får den futtiga boken att kännas som en ännu sämre present. Mark, om du läser det här, förlåt.)

Jag köper inte så mycket kläder, smink eller inredningsprylar. Eller alltså, jo, men inte så där galet mycket, och inte så dyra grejer.

Men det senaste året har jag köpt i princip nada. Ett par gravidtajts, en kavaj för att piffa upp gravidtajtsen, lite bebisgrunkor och fyra (!) amningsbehåar som jag hade nytta av i cirka tre dagar innan jag la ner amningen. Nån tröja kanske också. Och just ja, souvenirer från Gotland i somras: en ampel och en tavla med en häst på.

Okej, nu när jag radade upp det inser jag att det ju var en del. Men så här då: Jag har inte gått i affärer på länge eller köpt grejer bara för att jag haft lust (souvenirerna undantaget). Det senaste året har jag klickat hem saker jag behöver eftersom min kropp omformats, och eftersom en bebis skulle flytta in och behövde grejer. Och det är ju bra! Jag vill inte köpa massa saker jag inte behöver. Så jag var jätteglad över att behovet att shoppa var borta. För det var det faktiskt, för ett tag i alla fall.

Men när jag i veckan åkte till Globen för att fika med en kollega och köpa en present till Mark var det som om de senaste månadernas uppdämda shoppingbehov bara brakade loss.

Resultatet blev:

En skjorta.

En klänning.

Ett par byxor.

En keps.

Tre par örhängen.

Två nagellack.

Ett läppstift.

Som tur var finns det inte så mycket mer än H&M i Globen köpcenter, så det blev en förhållandevis billig historia ändå.

Men ändå, suck.

Jag som hade tänkt göra en capsule wardrobe. Ni vet, när man städar undan allt förutom typ tjugo plagg som man får använda, och efter nåt halvår byter man ut plaggen mot andra. För att spara tid, energi, pengar, plats, och så vidare. För egentligen behöver man ju inte så många olika plagg att alternera mellan.

Tänk när man är på resa och bara har några enstaka grejer. Eller när man är gravid och bara kan använda ett och samma par tajts de tre sista månaderna (true story).

Det var faktiskt väldigt skönt att slippa fundera så mycket på kläder under graviditeten. Bara ta på sig tajtsen, välja en av de fyra skjortor jag kom i och sedan krångla på sig kavajen. Ingen beslutsångest. Ingen ”jag tar på mig den här knasiga tröjan som jag inte gillar och som jag känner mig blek i men har dåligt samvete över att jag aldrig använder så nu måste jag faktiskt ta den”.

Tur att jag inte hann skriva texten om capsule wardrobe-grejen innan jag gick loss på H&M. Den första regeln i capsule-byggandet är nämligen: köp inga fler kläder!!

Hade inte tänkt lägga upp nån bild pga vill inte inspirera till såna här tilltag, men jag ser ju så skamsen ut att det känns okej ändå. Den nyinköpta skjortan har jag på mig och en bit av den rosa klänningen skymtar i bakgrunden.

En skamsen shopahoplic

Don’t try this at home kids. Du pajar både planeten och din månadsbudget.

Plus, bjussar på bild av hästtavlan. Är den inte fantastisk. Trettio spänn, hittade den i en farbrors garage och föll direkt. Gotland och garageloppisar alltså.

Hästtavlan

Trevlig söndag hörni <3

Du kanske också gillar:

Lady bird

Prylbanta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Pin It on Pinterest