Close

Gör nåt pinigt

Gör-nåt-pinigt

När jag funderade på att starta en blogg var den största anledningen till att inte göra det att det vore pinigt.

Att starta en blogg 2018 liksom, är inte det cirka tio år för sent?

Och vem skulle vilja läsa den?

Kommer jag kunna se folk i ögonen igen om jag gör något så pinsamt?

Sen fick jag feeling en kväll och bara gjorde det. Jag startade den här himla bloggen.

Jag tänkte nämligen göra det i smyg, utan att berätta det för någon förutom kanske min kille och min bästis.

Sen tog det tre minuter för Instagram att fatta att jag var jag och börja föreslå gamla ragg och kollegor som personer jag borde följa. Jag panikade, så klart, och ringde min BFF Madde och min själsfrände Juliana och hade långa krissamtal. Vi landade i att jag måste låtsas som om jag inte bryr mig och bara köra på. För jag ville ju faktiskt ha en blogg. Så då gjorde jag det, bara körde på.

Och vet ni, det var inte så farligt. Jag trodde att jag skulle vrida mig av ångestplågor efter varje inlägg men det kommer ingen ångest. Hade jag vetat att det var så här oläskigt att skriva hade jag gjort det för länge sedan. Så idag vill jag tipsa om det: gör nåt pinigt.

De där sakerna du fantiserar om men låter bli på grund av rädslan för vad folk kommer tycka.

Bara gör det. För antagligen är det inte så farligt som du tror.

Och jag har ärligt talat tappat räkningen på hur många vänner och bekanta som hört av sig och berättat att de också bloggar/instagrammar/skriver fast i smyg eftersom det känns lite jobbigt att berätta. Så de jag trodde skulle döma mig gör exakt samma sak, hur sjukt är inte det?

Pinigt

Plus en annan viktig insikt: De som tycker att det du gör är kul och bra kommer peppa dig och heja på. De i din bekantskapskrets som tycker att du är pinsam – de kommer antagligen bara säga det bakom din rygg, inte direkt till dig, så det slipper du höra. Det låter kanske sorgligt, men det är skönt ju.

Och det viktigaste av allt: De som dömer dig på riktigt och tycker mindre om dig för att du gör nåt pinigt – de var ändå inte så bra kompisar till att börja med. Gud vad klyschigt, men det är ju sant. Vänskap som baseras på att man gör rätt och inte är pinsam är kanske kul ett tag, men inget du ska låta påverka så viktiga saker som att följa dina drömmar. Tvärtom är det ju de som peppar dig när du faktiskt har gjort bort dig som du ska hålla hårt i. Resten kan du skita i ärligt talat.

Så, hoppas att jag lyckas inspirera i alla fall en enda skamfylld läsare att göra en miniliten pinig grej. Vill man ha pepp kan man mejla, så lovar jag att heja på dig. Och vill man peppa andra kan man ju göra det i kommentarsfältet, för pepp kan man ju inte få för mycket av.

Heja!

Du kanske också gillar:

Att jobba som förlagsredaktör

Lady Bird, jag älskar den trots att jag kände mig gubbig

2 thoughts on “Gör nåt pinigt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest