Close

Måndag, sommaren och döden

Hur ljuvligt är det inte nu när sommaren bestämt sig för att dyka upp?

Älskar, älskar, älskar början av sommaren eftersom man har allt det härliga framför sig, plus att det doftar så gott ute.

Syrenerna, en hel vägg av dem på väg till tunnelbanan.

Liljekonvaljen är kanske ändå den godaste av dem alla? Inte att äta utan att borra in näsan i.

Det här vet jag inte vad det är, men det är så fint att jag vill krypa in i det och stanna där för alltid.

Och sjön har varit varm nog att bada i ett par veckor redan.

Men visst finns det saker att negga över med sommaren också – att den är så kort till exempel, och att det dröjer så länge tills den kommer igen.

Och samtidigt som det är så härligt att existera nu, kan jag inte låta bli att tänka på att det inte alltid kommer vara så. Jag kommer inte alltid existera. Det får sommaren mig att tänka på, och det är en av de allra värsta tankarna.

En av mina högsta önskningar är att sluta vara rädd för döden, men jag tror inte att det kommer hända. Jag föreställer mig att det skulle vara mindre läskigt med döden om jag kunde tro på typ en gud, en himmel eller kanske nån sorts reinkarnation, men tror man inte så tror man inte. Jag är en sån där som snarare hoppas på … någonting. Och när jag vill något riktigt mycket kan jag faktiskt komma på mig själv med att köpslå med en högre makt.

“Om jag får det här jobbet ska jag …”

“Om allt går bra under förlossningen lovar jag att …”

Så nån liten minitro har jag kanske ändå hehe, om det här räknas?

Jaja, nu ägnar vi oss åt något roligare tycker jag, som den kommande veckan.

Idag ska Märta och jag till BVC för hennes andra vaccinspruta. KUL!!

Skoja, det är asvidrigt. Sist skrek hon i högan sky och sen eftersnyftade för att understryka hur synd det var om henne. Men det går ju över, och alternativet är … nej det finns inte något alternativ, klart hon ska vaccineras.

Men sen börjar det roliga, när jag ska fika med min chef och prata om det kommande året. Jag gillar både mitt jobb och min chef, så det ska bli kul att fundera över framtiden lite. Vi har bestämt träff ute på en skuggig gräsmatta istället för inne på kontoret, bra mötesatmosfär!

På onsdag ska jag ta en AW (utan bebis!!!) med en vän som jag träffat på en skrivkurs. Vi ska prata skrivande och dricka vin och allmänt peppa, svinbra kombo ju.

På söndag är det mors dag, min första i livet, och jag tänker fira att jag är någons mor. Hur man lämpligast gör det vet jag inte, men bakverk känns passande.

Och någon gång under veckan ska jag skriva en text om Roxane Gays Hunger som jag läst ut nu. Har ni läst? Vad tyckte ni i så fall?

Ha en fin måndag nu, det ska jag försöka ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest