Close

Till slut: Håret

När man googlar “bleka håret hemma”, får man upp tusentals sidor som varnar en för att göra just det. Det blir gult, det blir fult och det är ingen bra idé. Så lyder internets dom. Men eftersom jag, trots timmar av googling, tydligen struntar i vad internet tycker, bestämde jag mig för att försöka ändå.

Jag gick till H&M, köpte en ask blekmedel med slinghätta och körde igång. Och det kändes faktiskt inte så svårt när jag höll på. Det var bara att dra ut hårtestar ur hättan, smeta på blekmedel och vänta. Enkelt ju! Kruxet var bara att istället för de tunna, vita slingor som tjejen på förpackningen utlovade, blev mitt hår fläckigt. Japp, vi tar det igen: FLÄCKIGT.

Samma morgon hade jag nämligen sprayat i mängder av Blondinbellas torrschampo. Älskar det torrschampot, älskar, men det gör håret rätt trassligt. Så när jag drog ut hårslingor ur hättan blev det inte bara några hårstrån här och där, utan som klumpar av hår. Dreadlocks kallas det visst. Borde kanske fattat att det var bäst att vänta till en annan dag, men jag är inte känd för mitt stora tålamod direkt.

Jag panikmessade en kollega som är bra på hår och hon sa att det skulle gå att rädda om jag la i en ljus färgning. Då skulle underhåret bli ljusare och dölja fläckigheten. Så jag knöt en scarf runt huvudet, åkte in till Åhlens och köpte ett paket ljus hårfärg.

Den här gången var jag noggrannare. Läste hela instruktionen, kammade igenom håret ordentligt, använde till och med de medföljande handskarna. Och det hjälpte faktiskt! Håret var inte fläckigt längre, men … GULT.

Som tur var hade jag haft det på känn och sett till att köpa ett silverschampo. Eller, så hette det ju förr, numera kallas det ultraviolet colour corrector schampo. Ett lila schampo som ska neutralisera det gula i håret. Och bara en dusch senare var jag inte så farligt gulhårig längre. Hurra! Nu hade jag dock lilagrå slingor i håret. Vad göra? Jag gick tillbaka och frågade internet.

Tydligen är detta med lila slingor ett känt problem, så istället för silverschampo ska man använda något som kallas för färgbomb. Man ska också helt strunta i instruktionerna när man använder färgbomben. Istället för de blygsamma 3-5 minuter tillverkaren rekommenderar, ska man enligt internet och Youtube låta den verka uppemot en timme. Då blir håret vitblont och mjukt.

Och nu, efter ett par gångers färgbombande av håret, måste jag säga att jag är rätt nöjd. Både med färgen och mjukheten. Yay!

Så här såg det ut före. Rätt ljust, men man kan ana en mörkare botten. Längre bak var håret mörkare och färglösare, det kan man bland annat se här. Orkar du inte klicka så får du bara trust me.

När det var klart såg det ut så här.

Fortfarande ljusast där fram, men inte längre en särskilt mörk botten. Dock: typ inte värt jobbet för den minimala skillnaden, men jag tyckte att det var rätt kul att hålla på, och lärde mig en hel del på kuppen.

Många hälsningar från en nöjd en, vi hörs snart igen <3

Du kanske också gillar:

Hemklippt

Beslutsångest: Tatuering

4 thoughts on “Till slut: Håret

      1. Eller så är det du som är smart. Mvh ensamstående mamma som går till väldigt dyr salong för att sen ändå bara sätta upp håret eftersom barnet drar i det. 🤔

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest