Close

Sex månader

För nästan exakt sex månader sedan kom hon med buller och bång. Eller okej, med skrik och lustgas, men ni fattar. Märta kom, och sedan dess har inget varit sig likt samtidigt som allt är precis som det brukar.

Så här: Innan jag fick barn trodde jag att så fort en bebis damp ner så förvandlades man till en förälder. Och det gör man ju, man är ju nåns förälder, men jag tänkte att man på något magiskt vis förändrades och blev en sån som har praktiska kläder på sig, som kommer i tid och kör bil och gör andra vuxensaker. Men så är det ju verkligen inte alls. Jag är fortfarande bara … jag. Och jag är så glad för det, även om livet säkert hade varit lite enklare om jag vågade köra bil och kunde ta på mig en rejäl jacka när det är kallt.

Jaja, så här har i alla fall månaderna sett ut. Sex månader, sex bilder.

Den första dagen, så skumt att hon nyss låg inuti min kropp. Och hon bara blundade och låg hopkurad och tyckte säkert att världen kändes kall och omysig i kontrast till min livmoder som säkert var det bästa hänget ever.

Nån vecka gammal, och Boris tolererade henne fortfarande. Det gör han not so much längre. Idag kissade han i hennes babynest till exempel, vad tror ni han försökte säga med det?

Märta och hennes BFF Maggie ses första gången ever. De är födda samma dag vilket jag inte kan släppa. Min bästis och jag är födda med bara två veckors mellanrum, och när vi var små pratade ofta om att vi nästan hade kunnat vara tvillingar (öh?), och nu när Märta och Maggie kom samma dag projicerar jag nog min tvillingbästislängtan på dem.

Två månader. Blek bild, gullig unge.

Tre månader: Mycket bra period klädmässigt för Märta. Hon kunde ha både den snygga gröna mössan som gudfar Johan stickat, och de gulliga leopardsockorna som hon ärvt av sin kusin.

Sex månader, glad som tusan trots att byxorna är bakochfram, och middagssällskapet blev sjuka och ställde in. Men vi festade på i alla fall: Tårta, cava, ballonger och finservetter. Klart vi måste ta en uppstyrd familjebild då ju!

Vi hörs snart igen, kram och god natt!

2 thoughts on “Sex månader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest