Close

NMR i Almedalen

Alltså, hur kan det här få fortgå, hur mycket mer hets mot folkgrupp kan det bli?

Den som ännu inte är övertygad om vad NMR tycker och tänker kan ju kolla på det här klippet till exempel, där en representant förra året kallade Jan Scherman för “en äcklig jude”.

Så här säger (2017) en NMR medlem ”Du är en äcklig jude!”. Och de "får" hetsa mot folkgrupp i årets Almedalsveckan igen…

Publicerat av Dror Feiler Lördag 30 juni 2018

Och det finns många, många fler klipp att titta på om man kikar runt lite inne på Facebook, till exempel.

Polisen säger: “Vi får inte tycka något om någons åsikter, vi är helt färgblinda i vår tillståndsgivning, och vi sätter ingen före någon annan”, när de frågas ut om hur NMR kan ha fått tillstånd att hålla torgmöten och arrangera bokbord utanför RFSL:s lokaler. Vi tar det igen: Polisen säger att de är “färgblinda”. Polisen säger att de “inte får tycka om någons åsikter”. Det är alltså nazister vi pratar om nu. Riktiga nazister, som gillar Adolf Hitler, vill ge sig på till exempel hbtqi-personer, judar och rasifierade med våld. Helst döda dem. Det är dem polisen säger sig vara färgblinda inför.

Hur kan de ha kunnat komma fram till det här beslutet? Och, vad händer efter valet, om SD blir större och påverkar politik och opinion ännu mer? Jag vill verkligen, verkligen inte veta svaret på den frågan.

Nu ska jag stänga av datorn, vräka i mig Strepsils pga tappat rösten och har som sandpapper i halsen, och försöka bearbeta samtiden lite. Måste försöka komma på något jag kan göra för att hjälpa the good guys, hur minimalt det än kan vara. Är det någon som har tips?

Ta hand om er finingar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest