Close

Vi flyter med

Vi har gett upp försöken att planera den här sommaren. Lite i senaste laget, jag vet, men det satt långt inne. Vi har sagt länge att vi ska styra upp en massa utflykter, hälsa på folks landställen, bocka av grejer på den evighetslånga listan. Men nu ger vi upp alla försök att planera och bara flyter med som korkar på vattnet.

När åker vi från Ängelholm till Malmö? Jag vet inte.

När åker vi hem från Skåne? Ingen aning.

Kommer vi hälsa på Linnéa och Ted och Mathilda i Göteborg? Den som lever får se.

Lägger vi ut lägenheten till försäljning nu eller senare? Det kan mäklaren gott bestämma. Hon får gärna säga vart vi ska flytta också, så slipper vi ännu ett beslut.

Tror det kan vara värmen som gjort att vi checkat ut mentalt.

Häromdagen åkte vi och hälsade på Marks morfar i Förslöv, mitt emellan Ängelholm och Båstad. Efter middagen tog Mark och jag en promenad och beundrade utsikten. Man kan speja både på Hallandsåsen och ut över havet. Och eftersom vi befinner oss i Skåne brer stora fält ut sig ungefär överallt. För att vara extra zen lämnade vi mobilerna hemma.

Vad är det här för sädesslag, frågade Mark.

Jag försökte visualisera paketen med vetemjöl och havregryn som står hemma i skafferiet. Ni vet de där tecknade bilderna på förpackningarna, som föreställer själva sädesslaget.

Havre. Definitivt havre svarade jag, och såg AXA:s blå havregrynspåse framför mig.

Mark smakade en liten bit och sa att han tror att jag har rätt.

Sedan kom vi hem, googlade och insåg att det är korn, råg eller vete. De är ju så himla lika. Men det är definitivt inte havre.

Hoppas Märta får lära sig i skolan vad det är för något. Så kan hon berätta det för sina okunniga föräldrar sedan.

Jag lovar att hålla er uppdaterade om vart vi tar vägen. Och! Jag skriver snart om dejten som vi var på igår, Mark och jag. Vi fick barnpassning och gick ut och käkade megagoda mat. Är fortfarande lite tagen av hur gott det var, men återkommer när jag hämtat mig.

Vet ni vilket sädesslag vi hade att göra med så välkomna att tala om det. Tack och bock!

Du kanske också gillar:

100 grejer (eller två) jag saknar med att amma

Mamamia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest