Close

När vi köpte större lägenhet

Hej då härliga, lediga sommarveckor då Mark hade evighetslång semester.

Nu har han börjat jobba igen och jag tar hand om Märta ett par månader, innan vi byts av som föräldralediga. Det känns helt okej men är väldigt mycket tråkigare än att vara alla tre, tycker jag.

Hur som helst.

Vet ni vad vi pysslat med på sistone? Vi har köpt en ny lägenhet! Med tre rum! I Kärrtorp! Som är jättefin! Och ljus! Hurra!

Den har ett miniburspråk.

Lägenhet

Och inbyggda originalgarderober från femtiotalet.

lägenhet-garderober

Och en solig balkong där man kan dricka te och äta kanelbullar. Förslagsvis.

lägenhet-balkong

Det finns också en enorm hall som Mark tycker är slöseri med kvadratmetrar men som jag tycker är alldeles, alldeles underbar.

Lägenhet-hall

Titta, så opraktiskt men härligt.

Man skulle kunna byta till en mörk tapet i hallen. Och göra som de tidigare ägarna och ha bokhyllor där. Eller kanske ställa in en mysig fåtölj. Eller ett litet skrivbord. Antagligen också en kattlåda eftersom badrummet är pyttelitet. Men jag röstar nog på bokhyllor för mysig biblioteksstämning. Bibliotek med kattlåda, inte så pjåkigt?!

Den ligger tre trappor upp utan hiss. Mark älskar detta eftersom han är besatt av vardagsmotion. Jag hade inte bangat en hiss men får trösta mig med att jag lär få så mycket vardagsmotion att jag lever tills jag blir 120. Det är inte heller pjåkigt ju.

Vi var på visning för en vecka sedan. Jag skrev då att Mark var pepp och jag tvek, så vi blev nog lite good cop bad cop bara per automatik. På det stora hela var vi nog rätt besvärliga spekulanter. Vi ställde en miljard frågor till mäklaren och bad honom dubbelkolla massa grejer med säljaren. Vi mejlade styrelsen för att fråga om radon (jag), lyfte på trösklarna för att kolla på golvet där under (jag) och bad om att få kolla på källarförrådet (Mark). När vi väl blivit lovade att få komma och skriva kontrakt bad vi om att få snabbkolla på lägenheten en sista gång, bara för att “känna in den”. Sen vågade vi skriva på mäklarens läskiga papper och kunde för andra gången den här sommaren frossa i gratis mäklargodis. Det måste ju vara försäljningspsykologi på hög nivå att ge folk socker i såna stressiga situationer. När man fått en sockerkick sätter de pappren i handen på en och man ba jag skriver på vad som helst, bara ni inte tar bort godisskålen.

Nu känns det i alla fall kul och bra, men en aning stressigt att städa järnet inför visningarna av vår lägenhet i helgen och nästa vecka.

Så är det tystare här är vanligt i veckan vet ni varför. Då städar jag.

Hej så länge!

Foton från Husman Hagberg Enskede.

Du kanske också gillar:

Mittbenan

När bebisen fick en säng

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest