Stäng

Tjänster och gentjänster – När jag klippte hår

Igår klippte jag håret på en tjej jag träffat via Facebook.

Vi fick kontakt i en grupp för tjänster och gentjänster i Kärrtorpstrakten. Hon ville toppa sig och utlovade kattpassning i gentjänst, så i nån sorts hur-svårt-kan-det-vara-anda sa jag att hon kunde komma över.

Att klippa hår är en sån där typisk grej som känns enkel, men som i verkligheten slutar med att det blir hackigt, snett eller att underhåret blir längre än överhåret och liksom sticker ut, om ni förstår hur jag menar. Jag klippte mitt eget hår i helgen och min frisyr uppfyller alla punkterna ovan, men eftersom jag har uppsatt mest så gör det inget.

Hon som jag skulle klippa sa att hon inte heller var så petnoga, så det kändes lugnt, om än aningen nervigt.

Nu så här i efterhand, när jag tittat på frisörvideos på Youtube, kan jag konstatera att jag så klart borde ha tittat på en tutorial INNAN jag klippte, för oj oj oj vad många bra tips man kan få genom Youtube.

Kan också konstatera att jag borde fixat barnvakt eller sett till så att Mark var hemma. Hade varit lättare att koncentrera sig då, även om Märta verkade tycka att det var spännande.

Klipper

Här kommer i alla fall några tips för den som funderar på att klippa håret hemma.

Så här skulle man tydligen ha gjort: Jag borde ha satt upp överhåret och koncentrerat mig på underhåret först. Malin som jag skulle klippa hade till och med tagit med sig två såna där klämmor som på bilden.

Använde jag dem?

Nej.

Funderade jag ens på att använda dem?

Nej.

Så här gjorde jag istället. Bara samlade ihop håret och klippte.

Ni ser ju frisör-Amirs reaktion i övre högra hörnet. Så här ska man INTE göra tydligen.

Klipper hår-Amir

Eftersom resultatet blir ungefär så här.

Efter att ha klippt rubbet i vad jag trodde var en snygg, rak linje, kammade jag igenom det för att ta en sista titt, och insåg att allt lutade åt höger. Ungefär exakt som på bilden ovan.

Jag sa att det var en aning ojämnt och att jag skulle putsa lite, och sedan klippte jag järnet för att jämna ut det. Som tur var hade jag inte kapat så mycket som hon bett om från början, så efter den här justeringen blev det faktiskt rätt bra längd, och hyfsat rakt.

Klipper-sax

Så här ska man tydligen göra. Ta en liten bit i taget och hålla saxen snett mot håret.

Fick också tips på insta om att dra håret utåt eller uppåt under klippningen, eftersom det gör kanten lite mjukare. Detta tips såg jag först när jag satt igång, men det hjälpte när jag finputsade. På det stora hela blev det faktiskt rätt bra till slut, och Malin sa att hon var nöjd och glad, vilket ju är det viktigaste.

Älskar för övrigt Amir i Youtubevideon jag tagit skärmdumparna från ovan.

De är från en video där han reagerar på när Youtubers klipper sina stackars anhöriga. Det låter kanske som en sån där taskig video i arga snickaren-stil, men så är faktiskt inte fallet här. Amir anstränger sig verkligen för att se de positiva sakerna i hemmaklippningarna, och är snäll och peppig när det går fel. Även om det är tydligt att hans frisörhjärta brister lite ibland.

Klipper hår-Amir

Klipper hår Amir

Älskar minerna hos alla inblandade på den sista bilden.

Ja, jösses. Undrar om Malin såg så här sammanbiten ut när jag satte igång?

Jaja, som sagt, det blev faktiskt bra till slut. Men ska ni klippa hår på er själva eller någon annan är mitt tips helt klart att googla tutorials INNAN ni börjar. Och klipp lite mindre än ni tänkt er från början, eftersom det lätt blir kortare vartefter ni finjusterar.

I övrigt: Kör på, det är kul och billigt!

Lägger hela Amirs video här under för den som vill se. Finns många roliga och fina grejer på hans Youtube-kanal!

Och här är de andra två videorna som jag tog skärmklipp från. Många bra tips i dem!

Nu vaknar Märta efter sin förmiddagslur, så det får bli allt för idag. Hej!

Du kanske också gillar:

En klädstilsreflektion – sober fast färgglad?

När jag blekte håret

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Pin It on Pinterest