Close

En vecka kvar av föräldraledigheten

Om en vecka börjar jag jobba igen och så här glad är jag för det.

Tänk att få cykla iväg på morgonen.

Få träffa mina smarta, roliga, snälla kollegor.

Få dricka kaffe, gå på toa, äta lunch utan att någon får ett bryt eller kräks på golvet eller välter möbler.

Få göra saker som jag är bra på massa timmar i sträck.

Och sen komma hem till Märta och Mark.

Lyx, det är vad det är!

Mark och jag tar tio månader heltidsledigt var med Märta, men fick jag göra om det skulle jag inte lägga upp det på det här sättet. Jag hade hellre varit ledig en kortare tid på heltid och sedan turats om på deltid. Både få jobba lite och få hänga med Märta liksom. Får vi fler barn (orkar knappt ens tänka tanken men vill typ ha det tror jag, nån gång långt, långt i framtiden) gör vi nog något sånt.

Men vad ska jag göra nu min sista vecka som föräldraledig?

Till att börja med måste jag redigera färdigt ett par projekt jag jobbat med som frilans under ledigheten.

Hehe, närå sån panik är det inte. Lite finslip bara i ett par jättefina manus. Och jag är en väldigt snäll redaktör, så jag kallar bara mina författare för bitch när det är riktigt, riktigt illa. Eller om jag är full på Bokmässan.

Hur som helst. Ska också tillsammans med Mark packa ihop tutti här hemma inför flytten, för om nästan exakt två veckor går flyttlasset till nya lägenheten.

Behöver jag säga att det är ännu mer kaos här hemma än vanligt? Vi har börjat lite, lite, men kommer få barnvakt igen i helgen och då sätta igång på riktigt. Samtidigt som vi packar ska jag passa på att rensa järnet i min garderob och göra mig av med alla kläder jag inte använder eller inte känner mig fin och bekväm i. Jag har ju tjatat om det här flera gånger och nu ska det bli av.

Det var allt för idag hörni, hoppas kunna visa bildbevis på min garderobsrensning snart. Tills dess får ni hålla till godo med giffarna (som alla kommer från Giphy).

Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest