Close

Hur vi gör när vi ska måla om

Så här går det till när vi ska måla om i hallen:

  1. Jag lägger fyrtiofem timmar på att hitta fina inspirationsbilder på Pinterest. Ägnar mycket tid åt att jämföra, fundera och visa Mark, trots att han tycker att vad som helst blir bra, till och med den limegröna nyans väggarna har idag.
  2. Jag snubblar över en fin väggfärg på Instagram och glömmer bort alla mina Pinterestbilder. Färgen är liksom grågrön och lagom kall, lagom mittemellanljus, lagom allt och alldeles, alldeles underbar. Jag ber om färgkoden, jublar i soffan, och berättar för Mark att nu är det klart. Jag har hittat den ultimata färgen och nu köper jag tio liter.
  3. Mark sätter ner foten och förbjuder mig att köpa tio liter av en färg jag bara sett på Instagram.
  4. Jag blir jätteirriterad pga vet ju att färgen är fin! Försöker därför mörka att det finns provburkar och påstår att det kostar nästan lika mycket med den minsta burken som en tiolitersdunk.
  5. Mark synar bluffen.
  6. Jag beställer en halvlitersburk.
  7. Färgen levereras, jag provmålar ett stort parti av ena långsidan, inser snabbt att färgen mer drar åt kloakbrun än den där sobra gröna nyansen som jag sett på Insta.

Sedan upprepas alla ovanstående punkter fast med en blå färg som såg fin ut i burken (!) hos Byggfabriken. Och nu har jag tappat orken, så väggen är limegrön, kloakbrun och blåfläckig.

Mark bryr sig fortfarande inte.

Så om ni undrar varför jag inte bloggat på länge är det här alltså en av förklaringarna.

Andra förklaringar är att jag är överväldigad över hur lite tid och ork som finns just nu. Det känns som om jag skyndar mig, från det att jag går upp på morgonen till att jag går och lägger mig. Först för att komma till jobbet i rimlig tid, sedan för att hinna hem till Märta innan hon blir alltför kvällsgnällig, och sedan för att kunna gå och lägga mig så tidigt det bara går. Och nånstans i det där hinner jag tydligen kolla Pinterest, köpa färg och måla i hallen.

Dåligt prioriterat, jag vet, och jag ska skärpa mig och måla mindre och skriva mer. Idag fick jag dessutom godkänt på min ansökan om att vara föräldraledig på deltid, och om bara någon vecka kommer jag kunna gå från jobbet ett par timmar tidigare om dagarna, så att jag får träffa Märta lite mer. Yay!

Nu ska jag hjälpa Mark att plocka upp leksaker, gnugga loss lite pasta från köksgolvet och försöka lista ut hur man fäster vårt nya spisskydd och därmed räddar barn från brännskador + lugnar neurotiska nerver (mina) i samma smäll.

På återhörande, snart hoppas jag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest