Close

Att hinna med

Kommer ni ihåg att jag skrev nyligen om att jag funderat mycket över hur jag vill tillbringa min tid? Det känns nämligen som om den är så knapp numera, tiden. Innan Märta kom hann jag med lite vad som helst, men nu när jag vill göra många fler saker än jag hinner med, har det blivit uppenbart att jag behöver använda tiden lite mer medvetet.

Exempel på saker jag vill hinna med:

 • Hänga med Märta
 • Hänga med Mark och Märta
 • Hänga med Mark utan Märta
 • Vara ensam, läsa, promenera, duscha, lyssna på Creepypodden eller typ tänka
 • Träna
 • Jobba
 • Skriva
 • Skriva
 • Skriva
 • Fundera på vad jag ska göra vid årsskiftet då MTM omlokaliseras och jag inte har något jobb längre
 • Laga mat och dricka vin och prata järnet med kompisar
 • Bli bättre på Googleverktygen, Photoshop och Illustrator

Saker jag hinner med under en genomsnittlig dag:

 • Hänga med Märta en liten stund på morgonen, samtidigt som jag sminkar mig och äter frukost
 • Åka tunnelbana i rusningstrafik pga hinner inte unna mig att promenera till jobbet nu
 • Jobba
 • Åka tunnelbana i rusningstrafik pga hinner inte unna mig att promenera hem från jobbet nu
 • Hänga med Mark och Märta ett par timmar innan hon går och lägger sig. Mark lagar mat och jag fokar på barnet men hon är mest gnällig pga trött och pappig pga vi ses ju knappt
 • Byta tre ord med Mark när Märta somnat
 • Städa upp det värsta i köket
 • Fundera på att duscha men inse att jag inte hinner/orkar

Men när jag var ledig i julas och hann fundera lite insåg jag att det finns ett område där jag hyfsat enkelt kan spara in rätt mycket tid: Jobbet.

Jag älskar – alltså verkligen älskar – mitt jobb. Jag jobbar sedan ett tag som förläggare och får vara med i så roliga och bra bokprojekt ihop med talangfulla, kloka, coola kollegor och upphovspersoner. Men att lägga åtta timmar om dagen på jobbet och ca två och en halv på min familj – det passar inte så bra just nu tycker jag. Så vi räknade på det för att se om jag måste jobba så mycket och kom fram till att vi klarar oss fint även om jag går ner i arbetstid. Så från och med imorgon kommer jag jobba 80 % och komma hem nästan två timmar tidigare varje dag. Hur lyxigt??

Och det får mig att tycka ännu mer om mitt jobb. Det är ju liksom inte alla jobb som är roliga och som funkar både ekonomiskt och organisatoriskt att jobba deltid på.

Hehe, fast jag vet ju förstås inte än om det verkligen kommer funka, men jag håller tummarna. Så snart jag hunnit komma in ordentligt i mitt nya liv som lyxlirare berättar jag hur det går.

Kram och god natt så länge hörni!

Du kanske också gillar:

Så många saker.

100 grejer jag saknar med att amma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest