Close

Fem saker jag hade kunnat skriva om ifall jag hade skrivit här sedan i mars

Om jag hade bloggat under det senaste halvåret hade jag skrivit om:

1 Att jag bytt jobb

I augusti lämnade jag bokbranschen och började jobba med sökmotoroptimering, SEO. Har länge velat gå mer åt det digitala hållet och jobba med kommunikation och hemsidor och i somras blev det så. Är numera SEO-analytiker (hur presentabel titel?) Känner mig mer som Bambi på hal is ärligt talat: i ny bransch, på ny arbetsplats, i ny roll, i en ny arbetskultur hos nya kollegor. Ja ni hör ju – här finns stoff att skriva om, så det hade jag definitivt gjort om jag skrivit.

2 Att Mark och jag ska separera

Motiveringar behövs väl ej? Mycket känslor, tankar, tvivel, ångest. Bra content-potential alltså, om man är sån lagd.

3 Att jag blivit vegan-ish

Slutade i princip äta animalier i våras och även om det slinker ner lite ost, mjölkchoklad och skaldjur ibland hade det här numera kunnat vara en vegan(-ish)blogg om influencer-gudarna velat. (Ironin i att jag äter en äggmacka i skrivande stund.)

4 Hur futtigt det känns att skriva blaj istället för att krossa kapitalismen och stoppa förstörelsen av planeten

Obs att jag alltså ej vill skriva om att krossa kapitalismen eller om hur vi stoppar förstörelsen av planeten. Det kan jag inte uttrycka mig tillräckligt bra kring. Men jag hade kunnat skriva om hur futtigt det känns att skriva alla andra ord, som inte handlar om detta.

5 Hur rolig Märta är nu när hon kan prata

Gud så rolig hon är.

Hon hittar på lekar som att hon ska byta blöja på alla sina godsedjur.

Hon lurar oss att hon ska gå till jobbet bara för att i nästa sekund utbrista ett redigt “NÄÄÄÄÄÄÄ”, ni vet så där som man gör när man dragit ett bra skämt.

Hon sjunger, hon pratar, hon kan berätta vad hon vill och inte bara frustrerat gnälla och det är så mycket enklare att hantera vardagen nu än för bara några månader sedan.

Det hade ju kunnat bli ett par lite peppiga inlägg, i stil med att inte alla faser med småbarn får en att bli suicidal.

Hej från en som inte skrivit på länge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest