Close

Att titta på lägenhet

Mark och jag ska ju separera. Han kommer köpa ut mig ur lägenheten så jag letar efter något i närheten så att förislämningar m.m. blir så smidigt som möjligt.

“I närheten” = Kärrtorp och Bagis.

Så igår satte jag Märta i vagnen och promenerade (i ösregnet) till en lägenhet som det var visning på i Bagis.

Den hade plastmattor på de flesta golv och trist IKEA-kök utan diskmaskin.

Men i övrigt var femtiotalscharmen bevarad. Massa inbyggda garderober, glasdörr in till vardagsrummet och planlösningen intakt. Perfekt för mig som hellre köper en charmig lägenhet med aningen slitna lösningar än en topprenoverad.

Märta sov igenom hela visningen, exemplariskt nog.

Förstår ej de som är på visningen i tre minuter och sedan bara slår till. Jag går runt tills mäklaren kastar ut mig och försöker vibba in hur det skulle kännas att bo där.

Sätter mig i soffan och lajvar att jag ska kolla på teve en tisdagskväll efter jobbet.

Ställer mig där jag tror att huvudändan på sängen kommer hamna och kollar så utsikten är mysig.

Frågar om nuvarande ägaren, om radon och barnvagnsrummet. Knackar i väggarna och funderar på om det skulle gå att bygga om till en pytteliten trea. (Ha, in my dreams!)

När mäklaren satte på sig skorna och började släcka lamporna gick jag till och med en vända i trapphuset och “kände in det”.

En jobbig jävel var jag, helt enkelt.

Sedan vaknade Märta och vi tog en sväng förbi balkongen på baksidan för att kolla om den såg inbrottsvänlig ut. Det gjorde den tyvärr, så nu är jag osäker på om jag vill köpa lägenheten, trots att allt annat kändes bra.

Svårt att hitta en lägenhet när man är både kontrollfreak och velig, tyvärr. Som tur är ska jag få hyra en lägenhet i andra hand ett par månader, så att jag har tid på mig att gå på visningar och vibba järnet. Flyttar i nästa vecka och sedan får ni hålla tummarna för att jag hittar något mer permanent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest