Close

En födelsedag och ett ledset inlägg

Jag fyllde 34 i går. Vanligtvis brukar jag gilla att fylla år men i år var det inget vidare. Jag är bara så ledsen hela tiden och har varit det hela hösten typ. Vill mest bara sova eller jobba.

Fattade ju att det skulle vara jobbigt att separera men: FYFAN vad jobbigt det är.

Födelsedagen tillbringade jag i sängen eftersom jag tagit semester.

Märta och Mark sjöng för mig på morgonen och gav mig choklad och en teckning som “Märta ritat”. I själva verket hade Mark ritat två streckgubbar som skulle föreställa mig och Märta, och så hade Märta kluddat lite med i ett hörn av pappret.

<3

Sedan lämnade jag Märta på förskolan, gick till Ica och köpte julmust och en frysrätt och tillbringade resten av dagen i sängen framför Netflix.

Identifierar mig starkt med denna just nu.

Hur som helst, på eftermiddagen hämtade jag Märta på föris, köpte ett par ostar och gick hem till Johanna och Maggie. Jag hade bjudit in mig själv till dem för att inte deppa ihop helt, sån tur att de nappade.

Maggie och Märta kollade på Pippi och lät faktiskt Johanna och mig äta ost, prata om livet och dricka rödvin i lugn och ro. Hade ju inte hänt för bara några veckor sedan. De här glimtarna av självständighet som de uppvisar är sprillans nytt och så jävla efterlängtat kan jag säga.

Så det blev en rätt mysig födelsedag, och hade jag inte varit så förbenat ledsen hade den säkert fått fem av fem. Men det är som om allt just nu begravs under ett töcken av ledsenhet och trötthet.

Tanken på att bli glad igen är så främmande just nu, men jag fattar ju att det inte kommer kännas så här för alltid. Det är bara svårt ibland att lita på det och jobbigt att det tar sån tid. Innan saker bli bättre kommer jag ju få gå igenom den här skitvintern när allt är nytt och sårigt och bajs och mörkt och kallt.

Tur att vänner finns i alla fall, det är nog de som kommer göra hela skillnaden den närmaste tiden.

Nu ska jag strax ta en dusch, rota fram en ögonskugga och träffa Asall och Ellinor som vill pigga upp mig och har bokat bord på hemligt ställe. Ja ni hör ju, vänner alltså. Så fina de är, så viktiga de är.

2 thoughts on “En födelsedag och ett ledset inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest