Close

Ett lägenhetsköp och ett horoskop

En stor del av att separera handlar om att göra precis det – att faktiskt flytta isär.

Vi kom överens rätt fort om att Mark skulle köpa ut mig ur vår lägenhet eftersom 1. Han ville det och 2. Han hade råd med det.

Jag varken ville eller hade råd.

Så enkelt det kan vara ibland.

Sedan började jag Hemnet-knarka och gå på visningar och ringa alla banker i hela Sverige för att få så mycket lån som möjligt.

Jag ville helst bo kvar i Kärrtorp eftersom jag älskar Kärrtorp och är ganska lat, så jag vill ha så nära som möjligt till förskolan. Men eftersom Bagis är billigare tittade jag där också. Allt blir ju dyrare när man är ensamstående så vore ju skönt att inte maxa, tänkte jag.

Och plötsligt dök en passande lägenhet upp i Bagis, till bra pris.

Anledningen till att det var så bra pris var att den skulle behöva lite kärlek. Eller rättare sagt nya golv, väggfärg och ett kök som inte såg ut som ett äldreboende på nittiotalet. Men det är ju inte alltför jobbigt att fixa, tänkte jag.

Det var en del insyn, den var lite liten men vaffan. Så även om det inte kändes helt rätt i magen la jag ett bud.

Och vann budgivningen.

Då kändes det ännu sämre i magen.

Jag ville ju egentligen försöka hitta något i Kärrtorp?! Och även om jag inte ville (kunde) köpa något svindyrt så skulle jag ha råd att gå upp i pris om jag hittade något jag verkligen ville ha.

Gud, inser exakt nu att jag låter som Blondinbella.

Skit samma.

Hur som helst – jag ringde de klokaste personerna jag känner och de sa åt mig att absolut inte köpa en lägenhet som jag inte vill bo i bara för att den var billig.

Jag läste också mitt horoskop för 2020 (i Elle, den mest trovärdiga horoskopkällan) och där stod det att jag inte skulle behöva bekymra mig för min ekonomi under 2020.

Yay!

Jupiter och Pluto skulle se till att jag alltid hade cash på kontot typ, och det går ju bara att tolka på ett sätt: Jag borde köpa en lite dyrare lägenhet i Kärrtorp, och sluta oroa mig!?

Så jag messade mäklaren och bad tusen gånger om ursäkt och sa att jag tog tillbaka mitt bud.

Och kan ni gissa vad som hände sedan?

Dagen efter var jag på en visning i Kärrtorp, älskade den på studs och betedde mig som de där galningarna jag beskrivit tidigare som bara kollar i två minuter och sedan köper läggan. Antar att det ibland känns rätt i magen och då beter man sig lite som en galning?

Det blev ärligt talat mycket dyrare än vad jag räknat med, men Jupiter och Pluto osv. Så nu är jag lägenhetsägare och ska flytta in i februari. Hurra!

Tills dess hyr jag en lägenhet bara ett par minuter bort från Mark, av en familj som är ute och reser i vinter med sin lilla bebis.

Så nu är de stora praktiska bitarna på plats och det återstår “bara” att dela upp ägodelar, packa och bearbeta alla känslor. Lär ej vara kul.

Det var dock skönt att horoskopet verkade vara som skrivet utifrån mig. Som om den här separationen stod i stjärnorna:

“Du måste släppa taget om ditt gamla liv och påbörja ett helt nytt.”

Eh, ja?

“I år måste du hänge dig fullt ut åt det nya redan från början och sedan finns det ingen återvändo.”

Japp.

“Den första perioden är passionerad och fylld av begär.”

Det tvivlar jag i och för sig på, men if you say so.

Hej för idag hörni, läs era horoskop nu men köp inget lika dyrt som jag baserat på dem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest